20180809_111826
20180809_111826
vorige
volgende

Ons pension

Wij hebben sinds 2013 een pension voor alleen konijnen en cavia’s. Hier wordt je dier in een zeer ruim binnenverblijf opgevangen waar het de hele vakantie goed toeven is..
De voordelen hiervan zijn:

  • Zeven dagen in de week gedurende 24 uur beschikbaar inclusief speelgoed, knaaghout en een schuilhuis.
  • Ruimte is continue koel, zelfs icepods zijn niet nodig bij extreme warmte.
  • Bij regenachtig weer is er genoeg ruimte en zitten ze droog.
  • Geen extra handelingen met vangen voor het naar buiten brengen en naar binnen halen. Niet voor alle dieren is dit makkelijk en leidt vaak tot stress.
  • Geen gedeelde rennen dus nog betere hygiëne. Uiteraard worden onze verblijven na elke reservering grondig ontsmet voor de volgende gast.
  • Er wordt een kleine groep dieren opgevangen dus genoeg individuele aandacht voor je dier.

Wij willen met ons pension werken vanuit het welzijn van het dier, een zo ruim mogelijk verblijf op een prettige veilige plek met beschutting voor wind, regen én warmte, zonder andere (wilde) dieren (het voordeel van het binnen verblijven van je dier is dat er in principe geen rovers bij de verblijven kunnen komen).

Een paraveterinaire achtergrond en onze ervaring in het houden van konijnen en cavia’s zorgen ervoor dat ziekte van dieren tijdig opgemerkt wordt en de dieren uitstekend verzorgd worden. Goede voeding en afleiding/speelgoed maken de vakantie van je dier tot een aangename ervaring.

Wij nemen geen ongecastreerde rammen aan, dit voor de rust van je eigen dier en de andere dieren in het pension. Sowieso zijn we er sterk voorstander van dat ieder konijn en iedere cavia een maatje heeft. Wil je meer informatie over het houden of koppelen van konijnen kijk op de website van Stichting Konijnenbelangen en/of benader een goede konijnenopvang voor hulp bij het koppelen van je konijn.

De verblijven:
Konijnenverblijf:
De verblijven voor kleine en middelgrote konijnen zijn 2,4 m² qua oppervlakte; dit is ruim genoeg voor 2 middelgrote tot 3 kleine konijnen. De totale lengte van het verblijf is 360 x 60 cm. Ze hebben een ruime verdieping in het verblijf, een schuilhuis, knaaghout en speelgoed. Een aparte ruimte is ingericht voor het toilet, het hooi en voeding en dergelijke. Het verblijf is aan alle zijden dicht behalve aan de voorzijde wat voor konijnen als prooidier heel fijn is.

Het verblijf voor grote konijnen is 3,25 m² met een grote verdieping (inclusief schuilmogelijkheid) met daaronder een schuilhuis (inclusief toilet), een tunnel met daarop een verdieping, knaaghout en speelgoed. Ook deze is alleen van de voorkant benaderbaar.

Caviaverblijf:
Ook de cavia’s hebben een ruim verblijf met een schuilhuis, speelgoed en een tunnel. Het is een verblijf van 120 cm bij 60 cm met grote verdieping. Een verblijf is groot genoeg voor meerdere cavia’s. Ook deze is alleen van de voorkant benaderbaar wat een veilig gevoel is voor de dieren.

Ons pension is niet verwarmd. In de winter kunnen wij geen binnendieren opvangen. In principe kunnen de binnendieren in ons pension verblijven vanaf april tot oktober. Ze zijn beschut tegen wind, regen én warmte.

Na ieder verblijf worden de verblijven volledig ontsmet. Wij hebben gekozen voor kunststof onderbakken zodat dit ook goed gedaan kan worden.

Hieronder vindt u een foto impressie van onze verblijven:

Verblijven Cavia’s

Verblijven Konijn Middel

Verblijven Konijn Groot

Verzorging:
De dieren worden meerdere malen per dag gecontroleerd op ziekte/niet willen eten of afwijkingen in gedrag en krijgen extra aandacht wanneer ze dat op prijs stellen (ook door middel van voerspelletjes). Wij voeren de hoeveelheid krachtvoer verdeeld in twee maal per dag zodat wij goed kunnen zien hoeveel je dier eet. De dieren krijgen hun eigen voeding met daarnaast onbeperkt kwaliteitshooi in een ruif en los in het verblijf. Wij kiezen ervoor om alleen het eigen krachtvoer te voeren om zo het niet willen eten van onbekend voer of maag/darmproblemen door wisseling van voer te voorkomen.

Groenvoer (naar wat je dier gewend is) krijgen de dieren eenmaal per dag.

Wij geven ook knaaghout (tenzij dit niet gewenst is).

Je huisdier heeft altijd toegang tot vers water door middel van een drinkfles of waterbakje.

Het verblijf wordt regelmatig verschoond en tussentijds wordt het bijgehouden. Wij gebruiken hennepvezel als bodembedekking. Stro gebruiken wij ook als speel- en knaagmateriaal.

Door de verschillende voermomenten en het op meerdere momenten aanbieden van hooi, stro, knaaghout kunnen wij je dier meerdere malen per dag controleren op het welzijn. Ook krijgen ze hierdoor extra aandacht en komt je dier bij ons niets te kort. Het welzijn van je konijn of cavia staat bij ons voorop!

Wij vragen je om het krachtvoer wat je dier gewend is mee te geven (voldoende voor de gehele logeerperiode).

Wil je de nagels van je dier tijdens het verblijf geknipt hebben dan kunnen wij dit doen. Graag aangeven bij de reservering.

Stichting KonijnenBelangen:
Stichting KonijnenBelangen is opgericht in 2001 om kennis over huis-konijnen te verzamelen en te verspreiden onder een zo breed mogelijk publiek. Stichting KonijnenBelangen zet zich in voor het welzijn van konijnen en keurt mede daarom ook pensions. Wij zijn al in 2014 bezocht door Stichting KonijnenBelangen en goedgekeurd. Ons pension heeft in 2019 op alle beoordeelde punten het hoogste aantal sterren behaald. We zijn er trots op dat we één van de weinige pensions zijn die aan de eisen om op alle punten uitmuntend beoordeeld te worden voldoet.

Op de pagina van Stichting KonijnenBelangen vind je een overzicht van pensions die door Stichting KonijnenBelangen zijn goedgekeurd. Onze goedkeuring en beoordeling kan je ook terug vinden op de site.